Uw partner in diepvriesgroenten

Bonen

Bonen

Diepgevroren bonen worden bereid aan de hand van de onrijpe vruchten van de planten die voldoen aan de kenmerken van de soort Phaseolus vulgaris L, met name  van bonevariëteiten die groene vruchten geven.

De groene bonen zijn gekalibreerd volgens diameter:
(de diameter van bonen wordt bepaald als de diameter van de ronde opening waardoor de boon over haar volledige lengte kan passeren)

Maximale diameter van de peulen

  • Bonen extra fijn: 6,5 mm
  • Bonen zeer fijn: 8 mm
  • Bonen fijn: 9 mm
  • Bonen middelfijn: 10,5 mm

Een bepaald kaliber bonen bevat maximaal 20 % (in aantal) bonen van het onmiddellijk grotere kaliber.

Snijbonen zijn groene bonen die in de lengterichting gesneden zijn in reepjes met een dikte van minder dan 6,5 mm.

Breekbonen zijn bonen gesneden op een uniforme lengte. Deze lengte ligt tussen 10 à 50 mm.

Tenslotte is ook bonenpuree verkrijgbaar in mini porties met een gewicht van ongeveer 20 à 25 g.

Voedingswaarden

gemiddelde voedingswaarde per 100g bonen en bonenpuree